Piatra de alaun


Desi sunt sigura ca nu spun nimic nou si ca majoritatea ati auzit deja de minunatul produs, nu ma pot abtine sa nu scriu despre el,sa nu spun cat de mult il iubesc. De fapt,il pot numi cu usurinta "descoprirea anului"!
Va povesteam aici despre dezamagirea traita cu deodorantul Bioderma,dar daca stau sa ma gandesc bine niciun alt deodorant nu m-a multumit vreodata in totalitate...pana acum. Sunt satula de urme albe la subrat sau de miros de transpiratie exact cand mi-e lumea mai draga (desi nu transpir mult de fel, la 40 de grade celsius e imposibil sa fiu imuna). Apogeul frustrarii l-am atins luna trecuta cand, dupa 3 ore de instructie de front am realizat ca eram un mic sconcs in 2 picioare. 

Asa nu se mai putea trai! M-am hotarat sa-i dau o sansa deodoratului Crystal (piatra de alaun), despre care auzisem numai lucruri bune si in care mi-am pus toate sperantele!
Piatra de alaun este un mineral natural, hipoalergenic, cu proprietati antibacteriene si astringente.De culoare alba, fara miros, ea opreste dezvoltarea bacteriilor si impiedica aparitia mirosului neplacut.

Cum se foloseste?
Treci piatra sub jetul de apa, apoi aplici exact ca un deodorant normal. Diferenta dintre acestea (stim cu toatele cum functioneaza deodorantele normale,urmele lasate de acestea,etc) este ca piatra lasa un film invizibil de minerale, insesizabil, nelipicios. Pentru rezultate optime recomand sa nu se stearga urmele de apa ramase la subrat, ci sa lasati pielea sa se usuce singura.
O alta parte buna a pietrei de alaun este ca nu contine niciun incredient nociv organismului,este 100% naturala si nu astupa porii,lasand pielea sa respire.
.
Functioneaza? Ohh daaaa!! Si va spun cu mana pe inima ca face fata cu brio oricarei situatii. Am avut ocazia sa-i testez "puterile" intr-o zi caniculara,tot la instructie de front. Dupa 3 ore de efort continuu in soare si caldura am constatat cu stupoare sa subratul meu era uscat:D. Nici urma de transpiratie sau miros urat!!
Am folosit-o chiar si pe talpi,caci imi transpirau picioarele ingrozitor de rau in bocanci si am avut aceleasi rezultate:).
Datorita efectelor benefice este recomandata folosirea ei si dupa epilat (chiar si pe picioare),proprietatile sale astringente ajuta la amelioarea iritatiilor. N-am folosit-o inca pe picioare, insa la subrat am observat ca nu mai mai irit si tind sa cred ca datorita ei:).
Nu va mai trancanesc, informatii de gasesc peste tot pe internet,dar trabuie sa punctez inca o data cat este de eficienta si economa. Este cel mai bun deodorant folosit vreodata si desi am varianta mica (travel), cred ca nici peste 6 luni nu se va consuma:). 
Am cumparat-o de pe iherb cu doar 1,76$.
Sunt curioasa ce parere aveti voi despre ea!

PS: Daca nu sunteti deja client iherb puteti folosi codul UDO545 pentru o reducere la 10$ la prima comanda.




24 de comentarii:

  1. Varianta aceasta este cea sintetica. Data viitoare cumpara-ti varianta originala.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din informatiile pe care le-am gasit pe internet, stiu ca piatra de alaun se slefuieste si asa rezulta aceasta pietricica. Acum nu te contrazic,mai ales daca imi spui si care este varianta originala si care e diferenta dinte ele. Eu una sunt foarte multumita de aceasta (originala sau nu), insa daca cea originala este mai eficienta si are mai multe proprietati,sunt intereata!

      Ștergere
    2. Trebuie facuta diferenta intre piatra de alaun naturala si cea sintetica. Cea naturala se gaseste sub denumirea de Potassium Alum, iar cea sintetica Ammonium Alum. Cea mai mare eficienta este obtinuta cu piatra naturala (sapunika.wordpress.com)

      Ștergere
  2. Multumesc! Eu chiar nu stiam de acest produs :)O sa achizitionez si eu,caci suna foarte bine!

    RăspundețiȘtergere
  3. amonium alum este varianta de sinteza nu cea naturala din cate am auzit si citit ...eu am ambele variantea ca si tine cea cristal dar si potasium alum (cea naturala) sub forma de pulbere cu care mi-am facut un deodorant homemade:))si imi plac:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exista si sub forma de pulbere? Nu stiam,o sa ma documentez:)

      Ștergere
  4. offfff, iar m-ai innebunit cu ceva......cum reusesti????:))
    caut de mult deodorantul perfect care sa nu lase urme de nici un fel...nici macar mirositoare.....si chiar ma gandeam la un cristal de genu'.....

    RăspundețiȘtergere
  5. De multa vreme ma tot chinui sa aflu ce tot face piatra asta de alaun, dar mi-a fost lene sa dau un search pe google si am tot asteptat un review, asa ca al tau a picat la fix. Pare "facatoare de minuni" piatra asta si cand voi da comanda pe iherb (nu stiu cand va fi asta, dar sper ca in curand) o sa iau si eu doua, una pentru mine si una pentru hubby. Intr-adevar isi merita banii si mi se pare foarte ieftina.
    Sarumana mult de review, chiar mi-a fost de mare ajutor. Pupici :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur mult ca te-am lamurit si astept parerea ta dupa ce ti-o vei comanda:-*

      Ștergere
  6. dupa multiple research-uri pot sa iti spun ca atat potasium alum cat si amonium alum sunt dublu sulfati de aluminiu deci amamdoua atat natural cat si de sinteza contin ALUMINIU diferenta intre ele si aluminiu din restul deodorantelor este formula/molecula acestora care este mult prea mare penttru a penetra ''pielea'' iar in restul deodorantelor se gaseste in proportie de 20% clorhidrat de aluminiu care din cercetari reiese ca poate penetra pielea (mai ales daca exista leziuni la nivelul acesteia)dar si pielea sanatoasa absoarbe 0,5% din aluminiu continut de deodorantele clasice
    Concluzia mea dupa cat am incercat sa aflu este urmatoare: cristalul atat aluminiu alum cat si potasium alum contin aluminiu (lucru ce reiese clar din formula lor chimica)doar ca structur amoleculei le-ar face inofensive (desi nici in acest domeniu nu exista suficiente studiii) iar varianta de sinteza versus cea ''bio'' e dora o treab de marcheting nu e una mai breaza ca cealalta dar clar mi se par o alternativa mai ok decat cele clasice atat prin prisma pretului cat si al faptului ca sunt saruri minerale..
    varianta pulbere/mici cristale am comandat-o la o farmacie naturista si am ridicat-o din magazin plus niste pudra de orez si alte chestii utile...btw pudra de orez folosita ca orice pudra de fata este super ok (mentine tenul mat )si e super ieftina:))))amandoua sunt comercializate de MAYAM daca dai un srach gasesti si cine le aduce la noi la 8 lei:P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Wawww dar te-ai documentat,nu gluma:). Din ce ai scris trag concluzia ca o pot folosi linistita in continuare (sunt tare multumita de ea) si ca nu merita sa-mi bat capul pt a o procura pe cea originala. Pana la urma rezultatul conteaza:P. Ms mult de informatii,sunt cu adevarat utile atat pt mine cat si pt cititori. Stiu de pudra de orez,stiu si site-ul de unde le pot comanda, de muuult tot zic ca-mi iau insa mereu uit:)). Te pup

      Ștergere
  7. L-am luat si eu de o gramada de timp si nici acum nu l-am folosit. Mi-e teama, ca sa fiu sincera, c-o sa ma trezesc pe parcursul zilei...imputita :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Andreea iti garantez ca n-ai nicio sansa sa te trezesti in niciun alt fel decat...multumita:D. Curaj;)

      Ștergere
  8. oops sorry pentru toate greselile gramaticale...ora tarzie era de vina:))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eeee,toti o patim, important e ca ai explicat clar si pe intelesul tuturor:)

      Ștergere
  9. am si eu o piatra de alaun,luata de la alta firma, din pacate tot transpir si chiar si piatra are a doua zi miros de transpiratie,desi o clatesc si eu imi realizez igiena corespunzatoare....aveti vreo idee de ce se intampla acest lucru?

    RăspundețiȘtergere
  10. Incurajator ceea ce am citit. Am sa imi comand si eu.Am citit si in alte parti despre ea si cred ca merita.

    RăspundețiȘtergere
  11. Mi-am luat si eu acum o luna si a avut efect doua zile. Am fost super incantata de comentarii, credeam ca o sa-mi rezolv problema, dar m-am inselat.
    Il foloseam zi de zi, tinea efectul cam 2 ore, dupa aceea incepeam iar sa miros. Daca mai faceam si sport era dezastru.
    Poate la altii merge, la mine n-are efect.

    RăspundețiȘtergere

Join me on Facebook  photo instagram_zps64e4158f.png Follow me on Pinterest  Follow me on Bloglovin Follow me on Twitter