Prima sedinta IPL

In sfarsit s-a petrecut minunea: am fost la prima sedinta de epilare definitiva cu IPL!
Spun in sfarsit, pentru ca ma chinui de 3 ani sa fac asta. Da, stiu, mi-a luat ceva! Ca o Cita urbana ce sunt (da,ma compar cu faimoasa maimuta), am fost mereu complexata de pilozitatea excesiva ce-mi acopera corpul. Ceara imi este cel mai bun prieten de ani intregi. Avem o relatie speciala, ne intalnim lunar si ne iubim de mama focului. Ne-am fi iubit in continuare daca nu ar fi aparut nenorocita de foliculita ce s-a instalat confortabil pe ale mele "mergatoare". 
Daca imi urmariti blogul de mult, probabil stiti ca am incercat diverse metode de a scapa de ea: de la Folisan la BHA. Ambele metode sunt bune si au rezultate, dar din pacate nu permanente. In momentul in care intrerupi folosirea lor, foliculita reapare:(.
Si nu doar foliculita este problema! Parul meu are o viteza de crestere extrordinara chiar si dupa 5 ani de smuls lunar cu ceara. Vara este un adevarat chin: primele 2 saptamani dupa epilare pot purta orice, restul de 2 saptamani sunt obligata sa ma rezum la rochii si fuste lungi. 

Satula de atatea creme si tratamente, dar mai ales satula de parul nedorit, am decis ca e momentul sa incerc IPL-ul. Ca locatie am ales salonul Nomasvello, dintr-un singur si mare motiv: pretul! M-am interesat la mai multe saloane despre aceasta procedura iar majoritatea m-au lovit fix in cap cu preturi de genul 1000 lei sedinta (picioare integral).Avand in vedere ca e necesara o sedinta pe luna,iar eu am multe zone pe care doresc sa le epilez....un simplu calcul m-a facut sa ametesc!
 La Nomasvello am gasit cel mai bun pret: 30 euro/zona= 60 euro ambele picioare integral.
Totusi nu m-am avantat ca nebuna, am facut o vizita la ei in urma cu o luna si ceva pentru a testa 2-3 impulsuri. Atunci am cunoscut-o pe Daniela, o tipa foooarte draguta care mi-a explicat tot ca la carte si mi-a raspuns la toate intrebarile enervante. Mi-a aplicat 3 impulsuri pe mana si am plecat. Dupa o luna am constatat uimita ca in zona respectiva imi crescusera doar 4-5 fire de par!!
Incantata peste masura, am sunat si m-am programat pentru epilarea picioarelor.Marele eveniment a avut loc ieri si recunosc n-a fost lipsit de emotii.

Inainte de a se apuca de treaba, Daniela mi-a acoperit fiecare alunita de pe picioare cu un creion alb. Stim cu toatele ca alunitele-s sensibile la lumina.
Mi-a dat ochelari de protectie si s-a pus pe treaba! Durerea a fost suportabila. De fapt, nici nu as numi-o durere, e mai degraba o piscatura fierbinte. Iti da impresia de durere pentru ca sunt mai multe piscaturi d-astea intr-un timp scurt (sper ca am noima in ce zic).
A durut mai tare pe partea din fata a gambelor (acolo este mai mult par si mai gros) si pe interiorul coapselor, in rest a fost chiar ok. Toata treaba a durat aprox 1 ora si nu m-am plictisit deloc,caci Daniela e o tipa foarte sociabila si ne-am inteles perfect:).
La final mi-a sters bine picioarele si mi-a aplicat o crema hidratanta si anti-iritanta.
Am fost socata sa observ ca nu aveam niciun pic de roseata pe picioare, nicio urma de iritatie. Pielea arata absolut normal!
Singurul indiciu ca tocmai am facut o sedinta de IPL era mirosul de par ars (e recomandat ca firul de par sa fie putin crescut pentru a avea cel mai bun efect). 
Asa cum am spus si mai sus, sedinta a costat 60 euro.
Am plecat de acolo foarte incantata! Atat de incantata ca m-am programat si pentru axile, saptamana viitoare:).

Din cate am inteles, rezultatele vor aparea peste aprox 2 saptamani. Mor de nerabdare!!
Voi reveni cu postari (poate chiar si poze) despre fiecare sendinta si efectele ei. Momentan fac matanii ca cele 2 saptamani sa treaca mai repede:P.
Pana atunci sper ca experienta mea sa va fie folositoare si chiar va rog, daca ati incercat IPL-ul sau alte metode de epilare definitiva sa le impartasiti cu noi!

15 comentarii:

  1. Mie imi creste si mai repede parul, orice as face. Plus ca acum am niste pete de toate frumusetea pe gambe de la foliculita:( Cate sedinte o sa faci?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te inteleg perfect:(. Nu stiu sigur, am inteles ca sunt necesare intre 6-8 sedinte, insa depinde de la persoana la persoana.Cu cat firul de par este mai inchis la culoare cu atat e mai eficient tratamentul. In cazul pielii este exact invers, cu cat este mai deschisa cu atat e mai bine.Deci depinde de mai multi factori...

      Ștergere
  2. Abia astept celelalte postari. Ma bate si pe mine gandul dar nu stiu de ce nu prea am incredere. Momentan sunt prietena buna cu ceara, dar imi creste parul foarte foarte repede :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lasa ca o sa scriu si ne vom convinge impreuna daca are efect sau nu:). Stiu cum e treaba cu ceara, si mie imi creste repede:(. Sper de acum inainte macar picioarele sa fie ok!

      Ștergere
  3. ce bine ca ai scris. ma duc si eu.pupppp

    RăspundețiȘtergere
  4. Bună! Chiar căutam impresii despre IPL pe net si nu găseam nimic. Eu îmi fac axila la Go Skin. An făcut 10 şedinţe până acum. Le fac din 2 in luni acum. Părul nu a dispărut, dar s.a rărit, este mai deschis la culoare si creşte mai greu. Chiar sunt curioasă ce rezultate ar da pe picioare. Marea mea dezamăgire este ca nu pot face tratamentul pentru părul facial - zona perciunilor. Deşi sunt brunetă mi s.a comunicât ca in acea zona este doar puf si tratamentul nu va funcţiona. :( Alexandra

    RăspundețiȘtergere
  5. Abia astept sa mai citesc.:) Parca ma vad si pe mine ducandu-ma.

    RăspundețiȘtergere
  6. asteptam impresii, ca m-ar tenta si pe mine :)))

    RăspundețiȘtergere
  7. Salut! As vrea sa te intreb cat ai lasat bacsis...Eu am fost astazi la salonul din Victoriei si nu am lasat nimic, nu am avut prezenta de spirit si acum ma simt vinovata. Si legat de rezultate: ai terminat cele 6 sedinte? Cum a fost pana la final? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna,
      Nu prea inteleg expresia "nu am avut prezenta de spirit", caci nu scrie nicaieri ca e obligatoriu sa lasi bacsis. Asta nu inseamna ca fata va refuza sa te epileze urmatoarea data cand te vei duce, sau se va purta urat cu tine. Daca lasi sau nu, tine de alegerea fiecaruia! Ii lasi data viitoare daca vrei neaparat:)).
      Am facut 5 sedinte pe picioare (urmeaza sa scriu despre a 5-a).
      Se spune ca sunt necesare intre 6 si 12 sedinte, iar numarul acestora difera de la persoana la persoana. Ma indoiesc ca va ramane cineva fara par dupa doar 6 sedinte. Deci, mai avem de facut:P.
      Oricum, o sa vezi, cu cat inaintezi cu numarul de sedinte, cu atat mai putin si mai rar va fi parul;). Te invit sa citesti articolul e care-l voi publica saptamana viitoare!
      O seara frumoasa!

      Ștergere
    2. Multumesc mult pentru raspuns! Nu stiam daca vei mai scrie sau nu despre cele mai recente sedinte (ma gandeam ca poate ai renuntat). Legat de bacsis, pretul fiind asa de mare si serviciul asa de special, pur si simplu nu am tratat situatia ca si cum as fi fost la un salon normal, pentru o procedura oarecare. Din acest motiv bacsisul mi-a iesit complet din minte...Oricum, ma gandesc ca daca ai o relatie ok cu cel care se ocupa de tine, acesta va avea mai mult simt de raspundere cand lucreaza. Multi considera bacsisul ca pe un fel de cod nescris. Daca nu las, inseamna ca nu sunt multumita sau ca nu imi e simpatica...din cauza asta imi fac probleme.

      Ștergere
  8. Salut din nou! Scuza-ma ca te stresez...mai voiam sa te intreb cum ar trebui sa se comporte firul de par la 3-4 zile dupa tratament. Stiu ca la 1-2 saptamani pica. Insa ma intreb daca la cateva zile nu ar trebui sa vedem ca e "pe moarte". In cazul meu firele par la fel de sanatoase ca inainte. Am incercat cateva fire cu penseta si doare la smulgere. La tine cum s-a comportat la cateva zile de la tratament? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai impresia ca firul de par se smulge pentru ca este lung si pielea inca nu a reusit sa-l elimine. Sfatul meu, rade locul cu pricina (picioarele banuiesc)! Baga lama o data, la 3-4 zile dupa tratament nu are ce rau sa-ti faca, garantez.
      Iti recomand asta pentru a asa scurtezi firele si se vor elimina mult mai repede. Plus ca asa scapi de firele nitel parlite care raman in unele locuri.
      Baga lama de ras o data si stai linistita! Lasa firele de par sa cada singure (chiar daca le vezi tu sau nu) si asteapta sa-ti creasca.
      La inceput va creste poate mai repede...dar de la sedinta la sedinta va creste din ce in ce mai greu. Eu am ajuns sa fac o sedinta o data la 4 luni, pentru ca-mi creste foarte greu. Asta e si motivul pentru care nu am scris de atata timp:P.
      Nu ma stresezi deloc, iti raspund cu placere de fiecare data! :*

      Ștergere
    2. Multumesc din suflet pentru sfaturi. La axile si pe picioare (lung) am facut. Atunci mai astept pana luni si bag lama. Am citit la tine ca dupa o luna dupa prima sedinta nu aveai par mai deloc si din cauza asta sunt putin ingrijorata. Stiu ca a trecut putin timp, dar parca prea e sanatos firul la mine. Mentionez ca am pielea alba si parul inchis la culoare si firul gros. Intensitatea a fost destul de mare (asa a zis si fata care m-a facut, iar pe mine m-a piscat bine). Ar fi ciudat in conditiile astea sa nu aiba niciun efect procedura. Abia astept sa citesc articolul tau nou! Multumesc :-*

      Ștergere

Join me on Facebook  photo instagram_zps64e4158f.png Follow me on Pinterest  Follow me on Bloglovin Follow me on Twitter