AFRO HAIR STYLE


Am ramas surprinsa sa constat cate complimente am primit pentru coafura cu bucle valvoi! Apoi de-a dreptul socata sa primesc atatea cereri si intrebari despre cum am facut si care e secretul acelor bucle nebune. Ma bucur tare mult ca v-a placut si fiti sigure ca de acum incolo ma veti mai vedea cu parul cret! 
Si sper ca si voi veti adopta aceasta coafura, caci astazi va voi spune "secretul"!:)).
In realizarea buclelor am folosit bigudiurile electrice Remington Fast Curls, despre care am mai vorbit si in trecut, aici. Daca ati citit acea postare, stiti deja cat de mult le iubesc!


-20 bigudiuri de 3 marimi: 6 mari (30 mm), 10 medii (25 mm) si 4 mici (20 mm).
-miez de ceara pentru o pastrare indelungata a caldurii.
-invelis ceramic cu turmalina (la atingere seamana cu catifeaua) care asigura o manuire usoara, dar si protectia firului de par.
-conditionare ionica cu efect anti-static.
 -capete reci.
-incalzire rapida.


Daca vreau bucle lejere mai intai folosesc bigudiurile mari (faceam asta mai ales cand aveam parul lung, acum chiar si cu cele mari cred ca as arata ca Tina Turner) apoi pe cele medii, niciodata pe cele mici. Pe cele mari (spun mari ca sa faceti diferenta si sa stiti despre care vorbesc, in realitate  nu-s chiar asa mari) le pun in partea de sus, iar pe celelalte in restul capului. Cand aveam parul lung rezultatul era acesta:


Dupa un timp, mi-am dorit bucle mai mici, parul mai umflat si mai cret. Asa am inceput sa folosesc doar bigudiurile mici si mijlocii. Care credeti ca a fost rezultatul? Exact acelasi! Indiferent in ce ordine sau aplicam bigudiurile, rezultatul era un par ondulat, bucle lejere. Frustrarea era la cote maxime!
Si acum ma veti intreba cum am reusit de data asta sa-mi fac parul cret cu aceleasi bigudiuri...adica sa arate asa:


Ei bine, am descoperit ca nu bigudiurile erau de vina, ci parul meu:)). Cu cat e mai lung cu atat e firul de par  e mai greu. Daca firul de par este greu, se indreapta mai repede si bucla nu tine (gravitatia isi pune cuvantul). Si in loc sa ai bucle mici si stranse, ajungi sa ai bucle mari si lejere. 
Nu intelegeti gresit, nu va pun sa va taiati parul!!:)). Doar va spun un adevar la care nici eu nu ma gandeam atunci cand aveam parul lung si eram frustrata ca nu-mi sta ca al Shakirei, Intre timp am realizat ca Shakira are hair stylist care sta dupa fundul ei:)).
Acum am parul pana la urmeri (inainte era pana la mijloc) si e considerabil mai usor de manevrat. La coafura pe care ati admirat-o atat de mult, am folosit doar bugudiurile mici si cateva mijlocii spre ceafa (dupa ce le-am tinut 25 min la incalzit). 
Si am procedat dupa cum urmeaza:

1- Le-am tinut in cap aproape 10 ore!!:)). Jur, nu e miniciuna!
Le-am pus sambata la ora 10 dimineata si le-am dat jos la 8 seara inainte sa plec (bineinteles, intre timp s-au racit). Nu a fost nimic premeditat, (nici nu ma asteptam la rezultatul asta) era weekend si nu am avut niciun motiv sa ies din casa pe timpul zilei, asa ca le-am lasat in cap. Nu ma incurcau cu nimic, ba chiar am uitat de ele:P.
Bineinteles, fac treaba buna in mult mai putin timp, nu e nevoie sa le tineti 10 ore. Dar daca tot sunteti acasa si nu aveti niciun drum de facut ....de ce nu? 
Nu incomodeaza cu nimic, va puteti face treburile obisnuite, iar la finalul zilei (sau la inceputul ei, daca puteti dormi cu ele:P ) sa aveti o coafura afro:)!

2- Tapeaza pana-ti cade mana! 
Dupa ce am dat jos bigudiurile am pus mana pe un pieptene cu dinti rari (ca sa nu stric buclele) si am inceput sa tapez. Si am tapat pana mi-am ridicat tot parul si aratam ca o ciuperca:)).

3- Muuuuult fixativ!
Parul mai scurt e mai usor de manevrat si incretit dar, asta nu inseamna ca acea coafura va sta si va rezista singura. Asadar, fixativul e un must! Iar cand vorbim despre par cret, cu cat mai mult cu atat mai bine!

Si asta a fost "secretul" acelor bucle nebune! Acum realizez cat e de usor de intretinut parul cret: te-ai trezit, ai dat cu mana prin el, inca putin fixativ si gata.
Asa arata parul meu a 2-a zi:).



Sper ca v-am convins sa adoptati acest look romantic si tineresc! Eu nu ma mai satur, chiar si acum in timp ce scriu sunt cu bigudiurile in cap:)).
Va pup!

14 comentarii:

  1. Foarte frumos, esti mega sexy :D Iti sta bine cu noua tunsoare si stilul "buclat" te prinde foarte bine.

    RăspundețiȘtergere
  2. ma faci sa mai incerc si eu bigudiurile vietii de la remington..le-am abandonat intr-un sertar dupa ce m-am chinuit de 3 ori sa imi ondulez parul fara succes.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu zic sa perseverezi!! Si nu uita, mult tapat si fixativ;)

      Ștergere
  3. Superb rezultatul, superb ! Imi place foooarte mult cum iti sta cu buclele in prima zi.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce fain in sta, atat cu buclele lejere cat si cu zulufii aceia frumosi foc!!!! deci bigudiurile Remington sunt "vinovatele" :), dar in egala masura si tu ai un par superb, cred ca firul e grosuţ,nu-i asa?
    Chiar si a doua zi aratau foarte frumos buclele! ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Intradevar, firul e gros si de obicei parul sta cm il pun. Dar coafura asta o poate face oricine daca tapaza bine,bine parul si pune muuult fixativ;).

      Ștergere
  5. Pfff si eu care credeam ca ai descoperit cine stie ce super-metoda :)) Da-le-ncolo de bigudiuri ca nu ma pricep sa-mi pun asa ceva.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E hai ca nue greu:P. Poti incerca sa-ti faci moate, mai ales ca tu ai si parul lung...s-ar putea sa ai acelasi rezultat;).

      Ștergere
  6. Daca ai stii cat m-am chinuit sa-mi fac si eu parul asa, am incercat cu placa, cu moate :)) si nimic, nu ma prinde :( dar se pare ca tie iti sta foarte bine :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu te prinde, adica nu iti sta bine? Sau nu iti iese asa? Multumesc!:)

      Ștergere

Join me on Facebook  photo instagram_zps64e4158f.png Follow me on Pinterest  Follow me on Bloglovin Follow me on Twitter