NATRACARE - uneori organic nu-i un moft, e o necesitate!



V-ati gandit vreodata ca tampoanele si absorbantele pe care le folositi lunar, ar putea sa va dauneze? V-a trecut vreodata prin cap ca acele produse nu-s tocmai potrivite si va pot afecta sanatatea intima? 
Eu recunosc, nu m-am gandit nicio clipa.

Luna trecuta am acceptat invitatia celor de la OrganicBaby si m-am alaturat campaniei de testare a produselor Natracare. Nu m-am gandit niciun moment ca aceasta campanie imi va schimba radical perceptia asupra acestor produse de uz intim. Cu aceasta ocazie am realizat ca "organic" nu e doar un mod de promovare care "da bine" si nu-i deloc o fita de moment. Organic in ceea ce priveste zona intima este o necesitate!

Produsele Natracare sunt fabricate din 100% bumbac organic. Sunt in totalitate fara clor (inalbirea cu ajutorul clorului genereaza un produs secundar numit dioxina care are un impact extrem de negativ asupra organimului si este cunoscuta ca o substanta cancerigena). Sunt biodegradabile, nu contin materiale plastice, substante super absorbante din poliacrilat, produse derivate din petrol, ingrediente sintetice sau parfumuri. Nu sunt testate pe animale.

Am testat mai multe produse din gama Natracare si tin sa va impartasesc parerea despre ele:

Tampoane interne (<- link catre produs)
De obicei nu folosesc tampoane interne decat atunci cand merg la sala si cred ca e lesne de inteles de ce. Sunt mai comode si mai sigure, imi permit sa fac absolut orice miscare fara sa-mi fie frica ca m-as putea pata. 
Nu am un flux menstrual abundent, dar trebuie sa recunosc ca am avut ceva emotii cand a venit vremea sa testez tampoanele interne Natracare. Ma gandeam ca poate nu-s suficient de absorbante, poate o sa le simt ciudat, poate or sa fie greu de introdus,etc.
Toate temerile mi-au disparut imediat de la prima utilizare! Sunt absolut normale, usor de folosit, foarte comode si extrem de absorbante. Nu am avut nicio neplacere cu ele, ba din contra, au devenit preferatele mele.
Pachet 20 buc- 24 lei


Absorbante cu aripioare, lungi si normale
In privinta celor lungi am avut mari reticente, dar m-au surpins foarte placut! Va spun sincer, nu mi-au placut niciodata absorbantele lungi (sau de noapte). Le-am evitat mereu, mi s-au parut foarte incomode si deranjante. Astea de la Natracare sunt alta mancare de peste! 
-Sunt extrem de subtiri, prin urmare, se simt ca orice alt absorbant normal.
-Datorita faptului ca nu contin plastic, nu am avut nicio clipa senzatia ca se lipesc de mine (cred ca intelegeti ce vreau sa spun).
Cu cele normale m-am inteles perfect din prima, sunt extrem de comode, absorb bine, nu am simtit niciun miros neplacut (ca in cazul altor braduri) si cel mai mare plus, nu simt ca transpir in ele. Nu radeti, cu Always uneori aveam ciudata impresie ca transpir si nu era deloc placut. Probabil din cauza plasticului, nu stiu. La Natracare acea senzatia nu exista:).

Singurului minus: lipsa adezivului pe partea din mijloc. Desi folosesc numai lenjerie din bumbac, am intampinat uneori probleme la capitolul lipire a absorbantului de material. Nimic grav, in final reuseam sa o scot la capat (nu e un absorbant mai incapatanat decat mine:P), dar am tinut sa ma informez cum si de ce, iar cei de la OrganicBaby m-au luminat:

De ce Natracare nu foloseste mai mult adeziv pentru produsele sale:

Tipul de adeziv folosit pentru produsele Natracare este acelasi tip de adeziv livrat catre majoritatea companiilor de abosrbante. Din pacate, aceste corporatii au brevetat lungimea, latimea si numarul de benzi adezive, astfel incat am fost nevoiti sa gasim artificii pentru a nu incalca aceste patente. De asemenea, adezivul este partea cea mai putin prietenoasa cu mediul, de aceea folosim stricul necesar pentru a pastra un raport optim intre stabilitatea produsului si biodegradabilitatea sa. 

Datorita faptului ca folosim celuloza naturala in loc de plastic, exista o marja de eroare foarte fina pentru temperatura la care adezivul este aderent la material. Prea fierbinte si produsul devine foarte lipicios, prea rece iar acesta nu se va lipi. In cazul in care va regasiti in aceasta situatie, incalzirea absorbantului intre palme va incalzi adezivul suficient incat sa adere eficient la materialul textil. Pentu rezultate optime, lenjeria intima din bumbac este de preferat celei sintetice.

Absorbante lungi - 10 buc- 19 lei
Absorbante normale- 14 buc- 19 lei


Nu ma asteptam sa ne intelegem bine, mi s-au parut cam groase si deloc potrivite pentru mine. Ei bine, ca si in cazul absorbantelor lungi, m-am inselat teribil.
Se potrivesc oricarui tip de lenjerie si fac ceea ce orice absorbant zilnic ar trebui sa faca: iti ofera senzatia de uscat si curat. Foarte comode si deloc groase asa cum par la inceput, odata ce le-ai lipit de lenjerie nici nu le simti. Sunt foarte multumita de ele!
Pachet 30 buc- pret 13 lei.


Pentru a afla mai multe despre importanta folosirii absorbantelor/tampoanelor organice si de ce produsele Natracare sunt mult mai potrivite pentru noi, va recomand sa cititi infograficul de mai jos (salvati-l intai pe calculator, eu nu pot sa-l maresc mai mult de atat).
Pozele le-am "furat" de la Adiana.


Pe mine Natracare m-a convins ca sanatatea intima nu-i un moft si cu siguranta voi ramane fidela tampoanelor interne si celor regular cu aripioare.
Voi ce marca de tampoane/absorbante folositi? Ati incerca Natracare?

10 comentarii:

  1. Minunata postare. Chiar nu cunosteam marca aceasta...si chiar sunt curioasa acum ! Daca sunt asa de bune si mai ales vad ca pretul este accesibil orcarui buzunar....atunci chiar merita ! Multumim Dee`s Boudoir pentru informatii !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare placere! Merita incercate! Mai ales ca-i vorba de sanatatea noastra!

      Ștergere
  2. Si mie imi plac! Chiar am terminat cutia de absorbante lungi! :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Am aflat de aceste produse atunci cand ma pregateam sa nasc..le-am folosit si de atunci am ramas fidela. Ca si tine, nu m-am gandit niciun moment la ce riscuri ma expun :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Waw, felicitari! Atat pentru bebe cat si pentru alegerea facuta!
      Si din pacate nu suntem singurele:(.

      Ștergere
  4. N-am incercat aceste produse pana acum, dar chiar ma tenteaza! Pana la urma, sanatatea e cea mai importanta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai mare dreptate! Ar trebui sa le incerci, poate iti plac:).

      Ștergere
  5. Sunt niste produse foarte bune pe care eu le folosesc de ceva vreme! Si in afara de absorbante, imi permit sa amintesc servetelele umede pentru bebelusi...sunt excelente si e important ca pentru copiii nostri sa folosim de asemenea produse cat mai naturale!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am aflat abia acum de ele, dar sigur le voi ramane fidela. Bineinteles ca si copiii sunt importanti si trebuiesc ingrijiti cu cele mai bune si safe produse. Multumim pentru recomandare! :*

      Ștergere

Join me on Facebook  photo instagram_zps64e4158f.png Follow me on Pinterest  Follow me on Bloglovin Follow me on Twitter