Pentru a ma face inteleasa...


        Am primit ceva reactii in urma postarii de acum cateva zile," Cum imi incep weekend-ul ",cea referitoare la ultima mea achizitie in materie de fitness si anume,un stepper de care sunt foarte mandra! Se pare ca nu am fost inteleasa pe deplin,sau nu m-am exprimat eu destul de limpede...nu stiu care a fost motivul pentru care mi-au fost rastalmacite cuvintele insa am decis sa fac aceasta noua postare,sper eu,mai lamuritoare.
La ce ma refer ??
Am primit mai multe comentarii anonime, printre care unul pe care l-am aprobat si a si primit raspuns( il gasiti la postarea respectiva), in care autorul/autoarea era deranjat(a) de faptul ca am facut referire la  "gagicutele,micutele si firavele de peste 90 kg " care dau buluc la sala atunci cand vine caldura.
Pentru a fi cat mai clar pentru toata lumea :

1.Cand am spus "gagicutele,micutele si firavele de peste 90 kg" m-am referit STRICT la acele fete care se indoapa cu shaorma pe tot parcursul anului,fara a avea nici cea mai mica dorinta de a face miscare, de mers la sala nici nu se poate pune problema. Asta se intampla in orice perioada a anului,mai putin cand vine caldura!!!Atunci si numai atunci,ele isi doresc sa arate bine,sa fie sexy si tonifiate. Ce fac pentru asta ?? Dau buluc la sala de fitness, care devinde aglomerata si neincapatoare pentru atatea suflete doritoare de un fund bombat :)).
   Acelasi lucru se intampla in fiecare an, sunt prezente timp de 2-3 luni (iunie-august),apar in iunie precum ciupercile…ca apoi sa dispara in august,pana la urmatorul sezon estival. Interesant este ca sunt mereu aceleasi,mereu vor sa slabeasca,mereu se plang ca se ingrasa si cu aer,mereu isi propun sa arate bine pe plaja. La aceste fete m-am referit cand am spus "gagicutele,micutele si firavele de peste 90 kg"!!!!

2. Nu sunt ipocrita,nici superficiala, nu judec un om dupa ambalaj. Dar sunt ferm convinsa ca infatisarea spune multe despre fiecare in parte,in cazul in care excesul de kg nu este provocat de o AFECTIUNE MEDICALA (indiferent de felul ei) atunci, scuzati-mi modul direct : este nepasare!Nepasare si delasare!! ATENTIE : ma refer strict la persoanele supraponderale !!!!  Nu sunt adepta infometarii, insa sa fim seiosi..... nimeni nu a iesit obez la Auschwitz :P.  Nu militez nici pentru infometare,nici pentru a manca numai verzituri, nici pentru dietele restrictive,nici pentru exagerarea cu sportul…nu toti trebuie sa avem 90-60-90.  Dar,intr-o lume in care imaginea este pe primul loc,in care nimeni nu mai are rabdare sa te cunoasca pe tine ca om…oare nu ne permitem sa avem putina grija de noi si de ceea ce mancam ?? 

3. Multa lume o sa spuna ca-mi permit sa vorbesc asa pentru ca sunt tanara si metabolismul meu este la cote maxime. Dar ceea ce nu stie acea lumea este ca nu m-am apucat de sport din placere,ci la recomandarea medicului. Da,desi sunt tanara si nu ai zice la prima vedere ca am vreo problema de sanatate, fac miscare regulat si imi supraveghez dieta…toate astea pentru a-mi tine tiroida sub control. As putea sa o las mai usor cu sportul,sa mananc orice am pofta atunci cand am pofta, sa nu-mi pese de cateva kg in plus…cine m-ar judeca ??Doar sufar de HIPOTIROIDIE. Chiar vorbesc serios,nu este o gluma,fac tratament si probabil o sa-l fac toata viata de acum incolo:(.

Ca o concluzie : sunt un om preocupat de infatisarea mea din toate punctele de vedere (doar sunt blogger-ita de beauty :P),incerc sa am un mod de viata cat mai sanatos…si daca pot sa-i inspir si pe altii,cu atat mai bine ! Nu am vrut sa jignesc pe nimeni, nu am aratat cu degetul catre nimeni,daca cineva s-a simtit lezat (si au fost destui) este strict problema lui…poate am fost putin ironica,insa aceasta este parerea mea sincera si subiectiva. Nu am cum sa plac tutror,nu imi doresc ca toata lumea sa-mi aprobe ideile…insa imi doresc sa fie respectat dreptul la opinie…ca dar d-aia ne-am facut bloguri,nu ?? 
Eu in continuare o sa scriu ceea ce cred, va astept cu interes opiniile chiar daca sunt in contradictie cu ale mele…dar nu accept injurii si nici jigniri (pe care in continuare nu le voi publica,caci consider ca nu trebuie sa-mi murdaresc blogul cu mizeriile altora). Va multumesc!!

Si in caz ca se mai intreaba cineva cum arat eu....






24 de comentarii:

  1. Cred ca acum sigur te-ai facut inteleasa, doar ca acest lucru nu va impiedica frustratele sa comenteze aiurea. :)) Keep going. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, iti dau dreptate cu tipele care vor sa ingrase porcul in ajun, insa trebuie sa recunosc ca ai fost cam acida pe alocuri...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pinkie nu am lovit pe nimeni...mi-am spus pur si simplu parerea. De cand sportul sau kg in plus sunt un subiect tabu??. Iti multumesc ca totusi esti de acord cu mine:)

      Ștergere
  3. Te contrazic putin la faza cu "in cazul in care excesul de kg nu este provocat de o AFECTIUNE MEDICALA (indiferent de felul ei) atunci, scuzati-mi modul direct : este nepasare!Nepasare si delasare!!" Ma refer strict la mine si sunt sigura ca sunt muuulte alte persoane la fel ca mine. Da, eu am cateva kg in plus si ma complexeaza uneori chestia asta. Insaaaa sunt o gurmanda, iubesc pur si simplu mancarea, o ador, asa cum ador rujurile, hainele samd. Decat sa fiu mai slaba cu 5 kilograme, prefer sa mananc absolut orice-mi face placere. Intelegi? Asta ma face nepasatoare? Placerea gustului este exact ca placerea sexului, placerea rasului etc...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Andreea,tu nu ai inteles deloc ce am vrut sa spum?:(
      1- Te-am cunoscut personal si tu NU ESTI GRASA...este doar in mintea ta!!! Sper sa intelegi asta intr-o buna zi,ca nu iti arati varsta nici fizic,nici sufleteste:).
      2- Am spus f calr ca ma refer la persoanele SUPRAPONDERALE...nu la cele cu 5-7 kg in plus.Este o mare diferenta intre a fi gurmand si a traii pentru a manca;)...intre a avea 5-10 kg in plus...si a vea 30. Intelegi acum ??

      Ștergere
    2. Sper sa intelegi ce am scis mai sus...din graba am cam gresit pe ici,pe colo:P.

      Ștergere
  4. Deaa nu am spus ca ai lovit pe cineva sau ca este subiect tabu si nici nu am dezaprobat ce ai spus, ci doar ca pe alocuri ai folosit expresii cam acide. Pur si simplu ai imbracat mai urat decat era necesar unele expresii..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. AAAA...la asta te-ai referit:)). Probabil din cauza nervilor,caci a fost o postare scrisa "la cald", atunci cand am citit cometariile...dar sincer eu sunt o persoana directa si din pacate diplomatia nu se numara printre vitutile mele (desi incerc din rasputeri sa ma controlez),prin urmare eu asta sunt si asa ma exprim...si asa ma prezint si cititorilor. Si sincer,daca ai fi citit cometariile pe care le-am primit...nu ai mai spune asta:(,consider ca am fost chiar blanda!! Cine are ochi sa vada,va vedea....cine nu,va intelege ce va dori si probabil ma va injura in continuare:)). Apreciez sinceritatea ta si promit sa tin cont de sugestie in cazul ca voi mai scrie vreodata vreun articol la nervi,te pup!

      Ștergere
  5. De acord cu tine! mie limbajul aicd nu mi se pare de condamnat. Scrisul este un lucru personal iar tu ai fost ''umbrita'' putin de subiectivitate si te-ai exprimat intr-un moment delicat, poate fara a sta sa gandesti de 10 ori. Dar aciditatea ta, a dat o nota personala articolului, iar eu m-am identificat cu punctul tau de vedere. Daca imi exprim acest punct de vedere fata de multe persoane pe care le cunosc sunt considerata rea, nu pentru ca gandesc chestia asta ci pentru ca am curajul sa o spun cu voce tare. Tu ti-ai asumat un risc, bravo! Eu consider ca persoanele care prefera sa manance tot ce le place (si asta nu e rau pt ca ingrasa ci pt ca daca mananci numai snikers si shaorma toata ziua nu-ti poti asigura necesarul de vitamine, minerale, grasimi BUNE si iti scade si sistemul imunitar) si sa aiba acele kg in plus, in loc sa manance echilibrat si sa faca acolo 2-3 ore de sport pe saptamana, ar trebui sa-si si asume aceasta alegere si sa face the fact that lumea este judgemental. Asta e realitatea de azi, suntem judecati de ceilalti precum o carte dupa coperta ei. Si nu pentru arata dizgratios coperta ci pentru ca am lasat-o sa ajunga asa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte adevarat Anca,iti multumesc pentru sustinere!! :-*

      Ștergere
  6. Arati foarte bine. Felicitari ca ai grija de tine!

    RăspundețiȘtergere
  7. Lasa-le pe ele sa comenteze. Intotdeauna vor exista comentarii, dar nu intotdeauna de bine :) Acida sau nu, e blogul tau personal - cine are chef sa-l citeasca, bine, cine nu, poate foarte bine sa inchida fereastra de la X.

    Si iti dau mare dreptate.. nu neaparat din cauza faptului ca oamenii judeca alti oameni dupa "ambalaj" - caci asta da, se intampla! - dar tinandu-ti dieta sub supraveghere si facand putina miscare [cat poti, cand poti, dar sa existe] te mentii sanatoasa. Si cel mai mult conteaza sa fii sanatos.. eu am observat ca de cate ori pun 2-3 kg pe mine, deja incep sa ma simt mai obosita, sa ma misc mai incet.. caci deh, este ca acel "ghiozdan" cu ceva in plus. Si asta nu pentru ca as fi obsedata de slabit sau ceva, dar nu imi place sa am acel ceva in plus.

    La fel ca si la tine, lumea zice ca sunt tanara, dar am de invatat, am programul incarcat, si mai am si genele unui parinte prin care sunt extrem de predispusa la ingrasare. Nu e asa usor precum pare, dar hai, ca nu e un capat de tara sa renunti la ciocolata cu lapte si alte minuni si sa mananci niste fructe, sau de ce nu, ciocolata amaruie. Exista posibilitati.

    Acele "gagicute micute si firave de peste 90 kg" nu vor disparea insa niciodata. Ele pur si simplu nu inteleg ca ar putea face anumite sacrificii pentru a arata mai bine TOT restul anului, nu doar pentru o vara. Si cine stie ca este gurmand [cum am vazut niste comentarii] stie clar la ce sa se astepte [cele +5kg], dar sunt sigura ca acei oameni macar mananca sanatos, si nu un burger care face 2000 calorii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Meri ai spus tot! Multumesc! Ma bucur ca esti de aceeasi parere cu mine si ca ma incurajezi.:-*

      Ștergere
  8. Sunt de aceeasi parere cu tine Deea.Si eu sufar de hipotiroidism si acum 4 ani am fost operata .Mi-a fost extirpata toata glanda tiroida si a trebuit sa-mi schimb modul de viata.Tratamentul este zilnic si pentru toata viata si cand vad atatea fete care isi bat joc de viata si sanatatea lor.....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aurelia imi pare rau sa aud ca ai trecut prin asta:(,tot ce pot sa-ti spun este sa fi puternica...insa e clar ca esti deja,altfel nu ai fi trecut cu bine peste:D. Stiu ca tratamentul este pt toata viata...si e greu...si gandul ca ma pot ingrasa oricand, din orice,chiar si din apa e cumplit! Multumesc pt comentariu si sustinere! Te pup

      Ștergere
  9. Arati foarte bine, si nu trebuie sa te justifici! E blogul tau, scrii ce vrei, cui nu-i place, nu citeste! Sanatate, stiu cum e, am si eu o tiroida inceata :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Maria!! Imi pare rau ca stii cum e...imi pare rau si de mine ca stiu cum e...insa asta e viata,trebuie sa mergem inainte si sa ne adaptam din mers:). Te pup

      Ștergere
  10. Si daca nu as fii de accord cu tine si tot trebuie sa apreciez un post bine argumentat si frumos scris :)
    Dar sunt si de accord....desi, din punctul meu de vedere si persoanele supraponderale sunt scuzabile atata vreme cat nu incearca sa ingrase porcul intr-o luna, ori sa se prefaca ca sunt victoria´s secret models dar noi nu observam..... Cred ca, la plaja, oricine are voie sa se simta bine in propria piele, dar trebuie sa stim totusi cine suntem si cum aratam. Pt ca si eu am cateva kg in plus,dar planuiesc sa ma bucur din plin de mare si soare....dar de aici si pana la a considera ca plaja imi apartine si ca sunt o zeita rupta din soare....mai e cale lunga;)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pt aprecieri! Si trebuie sa spun ca si eu sunt de acord cu tine:).Apropo de Victoria's Secret models...chiar am auzit aceasta fraza de curand,din gura unei pustoiace de 15 ani care are aprox 80 kg (fara probleme medicale serioase) si care si-a propus sa manance doar APA pentru urmatoarele saptamani pentru a atinge acest mult ravnit look:)).Fata vrea sa arate bine la plaja, cine o poate condamna? Condamnabila insa este atitudinea mamei,care o sustine si refuza sa-i dea sa manance:)). Doamne fereste si pazeste...rau e cand n-ai cap:(.

      Ștergere
  11. Nu-mi vine sa cred ca am "intalnit" in sfarsit o persoana care sa-mi impartaseasca opiniile si sa fie realista. Aceeasi chestie o sustin si eu..atat timp cat e o problema medicala nu am absolut nimic de comentat, dar cand intervine delasarea (am folosit un cuvant mai greu dar am zis sa nu fiu chiar asa directa) si sedentarismul, deja nu ma pot abtine. Si cu atat mai mult cand vorbesti despre ingrijre, despre frumusete, despre fashion. Si ce ma irita si mai mult sunt persoanele care comenteaza la adresa acelor fete cu expresii gen: "arati foarte bine", "te prinde de minune" si altele, cand bag mana in foc ca 70 la suta mint. Asta daca nu si mai mult. Ori esti sincera ori te abtii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hehe, ce ma bucur ca mai sunt persoane care gandesc ca mine:D. Ai mare dreptate! Sunt o apriga sustinatoare a sinceritatii: ori o spui din inima, ori mai bine taci! Te pup! Iti multumesc pt comentariu!

      Ștergere
  12. Te pup si eu! si mult succes in continuare!

    RăspundețiȘtergere

Join me on Facebook  photo instagram_zps64e4158f.png Follow me on Pinterest  Follow me on Bloglovin Follow me on Twitter