Experienta BMW xdrive live tour 2014

Sunt o soferita data naibii! Nu, nu glumesc! Mama spune ca TIR-istii sunt mici copii pe langa mine si asta pentru ca injur ca pe maidan atunci cand sunt la volan, iar cand traficul e impotriva mea bag in actiune condusul pe stilul smuls.
Majoritatea zic ca-s un sofer foarte bun. Nu stiu, nu ma pot aprecia singura, dar ma pot lauda ca-n 7 ani de soferie nu am provocat niciun accident. Imi plac masinile, drept urmare n-am refuzat niciodata sa conduc si altele decat pe cea proprietate personala. Avand multi prieteni si fiind singura din grup care nu consuma alcool, credeti-ma, nu exista masina in care eu sa nu fi pus piciorul:P!

Usor, usor am inceput sa ma pricep la acest domeniu si sa am grija singurica de propria masina. Nu intelegeti gresit, nu-s mecanic, nu o repar singura, dar am invatat sa o "ascult" si sa-mi dau seama din timp daca ceva nu e in regula. Este esential pentru un sofer sa-si cunoasca masina pentru ca in primul rand e vorba de siguranta lui.

Si tocmai pentru ca ador masinile nu puteam sa ratez ocazia de a participa la #bmwxdrivetour, unde alaturi de BMW Romania, am avut parte de o experienta unica, plina de adrenalina.


Dupa ce ne-am savurat cafeaua, am facut cateva poze si ne-am acomodat cu locatia, am facut cunostinta cu Claudiu David (BMW International Senior Drive Trainer) care ne-a prezentat noul si faimosul BMW X5. Faimos pentru ca se afla la a 3-a generatie, a introdus sistemul de tractiune integrala BMW xDrive (1999) si a pus bazale segmentului Sports Activity Vehicle pe care il si domina.


Apoi a urmat modulul Peak Activity, unde l-am avut coordonator pe Mihai Aurel Beldie. Impreuna cu el am facut exercitii de urcare pe rampa si coborare in panta, testand in acelas timp sistemul Hill Descent Control, care permite coborarea unei pante fara sa fie necesara actionarea franei.
Nu va pot descrie ce senzatie ciudata am avut pe acea rampa si ce reactie am avut atunci cand Mihai mi-a spus sa ridic piciorul de pe pedala:)). Pai cum sa ridic piciorul cand sunt in panta cu fata-n jos si ma astept ca-n momentul in care ridic talpa sa cad in moaca?? 
Dupa multe insistente, am ridicat intr-un final piciorul si am coborat lin si frumos panta. D-aia e BMW-ul BMW, ca e inteligent si smecher si te coboara singur:). 


Apoi am scos in evidenta caracterul de off-roader pe care sistemul de tractiune integrala BMW xDrive il ofera modelelor- transfer de cuplu intre punti si intre rotile de pe aceeasi punte. Desi nici acest exercitiu nu a fost unul usor, recunosc, am fost ceva mai relaxata de data asta. Probabil pentru ca nu mai eram suspendata la cativa metri deasupra pamantului. 


Al 3-lea modul (si preferatul meu) a fost Innovation Lane. Adica am avut ocazia sa testam BMW-urile pe drumurile publice. Coordonator de data aceasta ne-a fost Mihaela Beldie. Acest modul a permis testarea sistemului de tractiune integrala BMW xDrive in trafic dar si a altor inovatii tehnologice.
De data aceasta am condus 2 masini: un BMW X5 M50d si un BMW 740d xDrive. Nici nu va pot descrie cat de usor se conduc aceste masini si ce placere e sa te afli in spatele volanului!


Din pacate nu am mai putut participa si la al 4-lea modul (Performance Park- coordonator Mihai Beldie) pentru ca a trebuit sa ma intorc la serviciu. Mi-a parut tare, tare rau, dar nu am avut ce face:(.



Multumesc BMW Romania pentru sansa de a trai o experienta unica alaturi de oameni minunati! Multumesc Anne pentru invitatie, as repeta oricand experienta!





Foto credit: BMW Romania

10 comentarii:

  1. Vai ce masini minunate si puternice ! As vrea sa am si eu una , dar eu conduc ,,la seniori,,...trecuti de niste ani...deci ,,molcom,, . In concluzie nu este de mine :)) Oricum multumim Dee`s Boudoir pentru postare !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca oricare dintre noi si-ar dori una ( ma refer la cei care nu au deja:P). Nu se stie niciodata! Si seniorii pot avea masini puternice:)

      Ștergere
  2. Woww...ce dragutz.Si eu sunt violenta la volan si da, injur :)). Accidente nici eu n-am avut. O experienta foarte tare cu BMW , mai ales cea cu coborarea in panta.Nici eu n-as fi ridicat foarte usor piciorul de pe frana :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu cred ca exista soferi care sa nu injure, catusi de putin:P.
      Ohh daaa, mi-a urcat inima in gat, am zis "gata, pana aici mi-a fost":)).

      Ștergere
  3. Afost atât de frumos! Iar tu ești o super șoferiță, dacă mai era nevoie de vreo confirmare. Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  4. Super, mai vreaumacar o tura cu ultima masina :)) Mai rau e ca ne-au lasat suferind, numai la ele ma gandesc acum :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunt aici ca sa confirm: Andreea este o super soferita si ii sta minunat in BMW.
    Semnat: Copilotul ei :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hehe, lasa ca nici tie nu-ti sta rau deloc si te-ai descurcat impecabil:). Pup!

      Ștergere

Join me on Facebook  photo instagram_zps64e4158f.png Follow me on Pinterest  Follow me on Bloglovin Follow me on Twitter