beauty trends 2013

La inceputul fiecarui sezon, aflam care sunt tendintele dupa care ne vom ghida atat in fashion cat si in beauty. Designerii, makeup artistii si hair stylistii colaboreaza pentru a obtine in final un look complet, numai bun de prezentat pe podium. 
Dar nu tot ce defileaza pe catwalk devine automat un trend! Tendintele sunt acele elemente comune intalnite la mai multi designeri. De exemplu tartan-ul, acest material scotian a devenit un trend datorita faptului ca a fost prezent in colectiile mai multor designeri de renume: Chanel, Moschino, Dolce and Gabbana, Marc Jacobs, Tommy Hilfiger, Celine, Burberry, DKNY, YSL si nu numai.
Am selectat cele mai hot trenduri pentru noul sezon in materie de beauty si mi-am permis, pe langa prezentarea lor, sa ofer si mici pont-uri (daca le pot numi asa), prin care subliniez greseli des intalnite si sfaturi despre cum sa le evitam.

Ten de portelan

Tenul frumos, luminos, fara imperfectiuni, va fi mereu in tendinte. Din pacate, prea putine ne incadram in categoria celor norocoase, cu ten perfect. Si daca stau sa ma gandesc bine, nici nu exista aceasta categorie! N-am cunoscut inca nicio femeie care sa fie pe deplin multumita de tenul ei si ma indoiesc ca voi cunoaste vreodata. 
Salvarea noastra este fondul de ten! Acesta trebuie ales intr-o nuanta cat mai apropiata tenului, astfel incat sa nu dea senzatia ca purtam o masca. Textura si finish-ul sunt de asemenea importante, deci trebuie sa ne cunoastem bine tenul si sa alegem ceea ce ni se potriveste.  De exemplu, nu vom aplica niciodata un fond de ten matifiant pe un ten uscat. Industria de makeup a evoluat extrem de mult, companiile producatoare de cosmetice au gandit produse potrivite pentru fiecare ten in parte. Nu trebuie decat sa ne informam si sa-l gasim pe cel potrivit.
Pont: atunci cand tenul este departe de perfectiune, avem tendinta sa credem ca daca aplicam mai mult fond de ten, acoperim zonele problematice si obtinem acel look perfect. Nimic mai gresit! 
In primul rand, recomand tratarea problemelor la un specialist (dermatolog sau chiar endocrinolog). In al doilea rand, fondul de ten este destinat uniformizarii nuantei tenului, pentru acoperirea petelor/cosurilor exista concealer. Nu este deloc atragator sa ai 5 straturi de fond de ten pe fata!

Buze sangerii

Nu exista femeie care sa nu aiba in colectia ei macar un ruj rosu! Aceasta arma a seductiei feminine, a reusit sa se pastreze an de an in tendinte. Buzele rosii inspira senzualitate, incredere, putere, te fac sa te simti invincibila iar acest lucru se va observa si in atitudine. Barbatii vor fi mereu atrasi de rujul rosu, caci stim cu toatele, rosu = pasiune.
In sezonul toamna-iarna, purtati cu incredere rujul rosu! Se potriveste oricarei situatii si oricarui eveniment. Exista o mare varientate de nuante, imposibil sa nu o gasiti pe cea potrivita!
Pont: daca natura nu v-a inzestrat cu buze mari si carnoase, nu inseamna ca nu puteti purta cu succes un ruj rosu! Am intalnit multe femei care incercau sa creeze iluzia unor buze mai mari prin depasirea conturului natural. Mi se pare un artificiu de prost gust, care nu-si are rostul. E timpul sa lasam de-o parte stereotipurile si sa ne acceptam asa cum suntem! In final, nu forma buzelor este importanta, ci cum porti acel ruj rosu!

Rujuri inchise

Un trend caracteristic sezonului rece si de departe preferatul meu! De la burgundy la mov, de la maron inchis la negru, toamna asta purtam pe buze nuante inchise. Ador aceasta tendinta datorita comoditatii de care dau dovada uneori. De regula, atunci cand iti accentuezi buzele cu un ruj puternic, este recomandat sa pastrezi machiajul ochilor cat mai simplu si natural. Depinde de situatie, bineinteles, dar eu pe regula asta merg. Cand sunt pe fuga sau n-am chef sa ma machiez, aplic un ruj intr-o nuanta puternica si inchisa (de regula mov), putin fard intr-o nuanta naturala (beige) pe pleapa mobila, putin blush in obrazi si sunt gata de plecare. Simplu, rapid dar de mare efect!
Pont: mare atentie la alegerea nuantei de ruj! Este foarte usor sa o dai in bara cu un ruj inchis. Testati cat mai multe nuante in lumina naturala si alegeti-o pe cea care vi se potriveste si creeaza o armonie cu nuanta tenului. Vrem sa fim frumoase, nu sa aratam ca niste zombie!

Sprancene conturate

Abia de curand am inteles cat de importante sunt sprancenele si cat de mult influenteaza ele trasaturile fetei. Nu obisnuiam sa-mi conturez sprancenele, de fapt, nu le acordam prea multe atentie. In afara de pensat regulat, nu le faceam nimic. Asta pana intr-o zi, cand o prietena mi-a aratat pe propria fata, ce diferenta pot face niste sprancene frumos conturate. Am ramas uimita! De atunci am zilnic grija de ele si nu ies din casa fara sa le conturez.
Tot ele (sprancenele) fac diferenta si cand vine vorba de un machiaj reusit si asta tot pe propria piele am vazut-o. Cum putine-s cele care au sprancene stufoase si frumoase de la mama natura, militez pentru alegerea unui fard sau creion intr-o nuanta apropiata si fardarea lor intr-un  mod cat mai natural.
Pont: Nu va conturati sprancenele cu fard negru daca sunteti blonde. Nu faceti asta nici daca sunteti brunete! Conturarea excesiva sau cu nuante mult prea inchise este o greseala des intalnita din pacate. Nuanta sprancenelor trebuie sa se potriveasca cu cea a tenului si a parului. Daca nu va descurcati singure, cereti ajutorul unui specialist!

Cat eyes

Conturarea ochilor cu fard negru, este o metoda de infrumusetare folosita inca din vremuri stravechi si a reusit sa ramana in tendinte pana in zilele noastre. Tusul, gel eyeliner-ul sau dermatograful negru, sunt produse nelipsite din portfardul oricarei femei. Sublinierea ochilor este unul dintre cele mai intalnite machiaje de pe podium si una dintre tendintele acestui sezon. Putem aplica putin tus la baza genelor pentru un look natural, sau putem opta pentru o linie mai groasa, terminata printr-o codita la exteriorul ochiului, pentru un look dramatic. Totul tine de preferinte si de exercitiul mainii.
Pont: multe femei isi contureaza ochii dupa modelul Amy Winehouse. Sunt prea putine cele carora le sta bine sau care stiu sa-l poarte. Daca nu sunteti makeup artist sau nu stapaniti bine dermatograful ori tusul, mai bine renuntati la idee. Uneori, less is more!

Acestea sunt, din punctul meu de vedere, cele mai importante 5 beauty trends pentru noul sezon. Le puteti adopta pe toate, sau niciunul. In final, singura regula este ca machiajul ales sa va avantajeze si sa va evidentieze frumusetea!

Surse foto: mariclaire si vogue.

Acest articol a fost scris pentru Scoala de Beauty Blogging L'oreal Paris.

Un comentariu:

Join me on Facebook  photo instagram_zps64e4158f.png Follow me on Pinterest  Follow me on Bloglovin Follow me on Twitter