Despre makeup and fashion

Nu exista femeie (sau nu am intalnit inca) careia sa nu-i placa sa se aranjeze, sa se machieze, sa-si puna in valoare calitatile fizice folosind mici trucuri, menite sa o faca sa se simta mai atragatoare . Cu toatele iubim produsele de makeup. Avem cel putin 3 sticlute de fond de ten si zeci de nuante de farduri de pleoape. Asta pe langa cele 24 de rujuri in diferite culori (fiecare pentru o anumita ocazie), creioane, gloss-uri, borcanase vesele, truse in forma de inimioara, sticlute colorate si pudre cu mirosuri imbietoare. Toate acestea se regasesc in arsenalul unei femei cochete. 

La capitolul fashion, lucrurile se complica si mai tare! O fashionista veritabila e musai sa aibe cate o pereche de pantofi pentru fiecare ocazie care se iveste, sau e posibil sa se iveasca. Cate o rochie pentru fiecare eveniment la care participa, caci nu se cade sa te vada lumea imbracata de 2 ori cu acelasi outfit. Avem sifonierul burdusit cu lucrusoare (unele inca nepurtate dar luate cu gandul ca se va gasi o ocazie si pentru ele) si o multime de perechi de pantofi de parca am avea 10 picioare, nu 2. Iar in final, culmea, niciodata nu avem cu ce sa ne imbracam sau incaltam!
Asa suntem noi, femeile, mereu nemultumite, mereu in cautarea perfectiunii! Suntem in stare sa cumparam toate fardurile din magazin pentru a fi cele mai frumoase, toate hainele trendy pentru a fi cele mai sexy si mai atragatoare. Alegem sa tinem post negru zile in sir doar pentru a incapea in rochia mult visata. Si jubilam de incantare atunci cand suntem admirate si complimentate, caci asta ne garanteaza ca eforturile n-au fost in van.
Dar, oare doar la asta se reduce frumusetea? Suntem doar o carcasa aurita dar goala pe dinautru? Nu, bineinteles ca nu, desi de multe ori ne purtam de parca asa am fi! Traim intr-o lume in care haina-l face pe om, aspectul conteaza uneori mai mult decat orice.

Ne ingrijim de exterior in cele mai mici detalii, vrem sa fim perfecte, dar e de ajuns pentru a fi frumoase?
Se spune ca frumusetea izvoraste din interior si da, asa este! Pentru ca va garantez doamnelor, niciun ruj din lumea asta si nicio haina nu va masca un suflet innegrit! Niciun fard nu va ascunde lacrima ce sta sa cada, cum niciun pantof cu toc nu va ridica umerii cazuti de indurerare!
Iubirea, linistea sufleteasca, zambetul sincer, nu pot fi cumparate! Iar in lipsa lor, n-avem pic de stralucire, suntem precum un diamant neslefuit!
Propun sa amanam goana nebuna dupa standardele de frumusete (pe care apropo, cine le-a impus?), sa ne abatem de la perfectiune, sa ne relaxam putin si sa invatam sa ne acceptam asa cum suntem! Sa ne lasam iubite si apreciate in primul rand pentru ceea ce suntem, nu doar pentru aspectul exterior!
Caci nu frumusetea ne va aduce o viata frumoasa, ci viata traita frumos aduce cu sine frumusetea!

(Acest articol a fost scris pentru  Scoala de Beauty Blogging L'oreal Paris).

12 comentarii:

Join me on Facebook  photo instagram_zps64e4158f.png Follow me on Pinterest  Follow me on Bloglovin Follow me on Twitter