Ai pielea uscata? Iata 7 lucruri pe care le faceai gresit pana acum!

Iarna a avut repercusiuni asupra pielii tale? A devenit tot mai uscata si aspra, iar tu nu stii ce sa mai faci pentru a o salva? Solutia nu consta in a face ceva, ci mai degraba, in a te opri din a face lucrurile gresite care favorizeaza uscarea pielii si a tenului!
De aceea, echipa de specialisti din cadrul Farmaciei Silvia ti-au pregatit astazi o lista cu cele mai frecvente 7 actiuni pe care le faci in mod eronat, recomandand gama de produse Linum. Principalul ingredient al gamei este uleiul de in, intrucat prezinta proprietati antiinflamatorii si antipruritice, de calmare si de catifelare. De asemenea, accelereaza regenerarea epidermei si a dermei, sprijina inhibarea dezvoltarii bacteriilor si, totodata, faciliteaza tratamentul ulcerelor de decubit, al ulceratiilor si al furunculelor.
1. Nu iti hidratezi indeajuns pielea
Iti hidratezi pielea dupa dus, dar inca nu ai rezultate? Poate ca nu o faci in cel mai eficient mod! Nu poti iesi din baie dupa ce te-ai uscat, apoi sa lenevesti putin si in cele din urma sa-ti amintesti sa aplici o crema 30 de minute mai tarziu. „Cea mai buna modalitate de a-ti hrani pielea este sa aplici lotiunea sau crema preferata imediat ce iesi din dus, cand pielea este inca putin umeda. Pentru rezultate maxime, foloseste un produs special conceput pentru problema ta, precum Linum - Lotiune pentru corp de la Dermedic. Calmeaza senzatia de piele care strange si elimina disconfortul asociat cu pielea uscata. Sprijina regenerarea celulara, oferindu-ti, astfel, hidratarea de care ai nevoie”, explica Valentina Stanoaie, farmacist in cadrul Farmaciei Silva.
2. Folosesti un sapun prea dur pentru nevoile tale
Se vorbeste din ce in ce mai mult despre evitarea produselor de curatare prea aspre pentru ten, insa acest principiu de aplica si pentru restul corpului. Evita produsele cu agenti chimic, in special sapunul, si apeleaza la un produs de curatare mult mai bland cu pielea ta. Le poti inlocui, fara ezitare cuUleiul de baie de la Dermedic, perfect pentru o piele foarte uscata.
3. Petreci prea mult timp in dus, in apa mult prea calda
„Dusurile lungi si fierbinti iti ofera o stare de bine in zilele racoroase, dar cu siguranta nu iti ajuta pielea uscata. Daca obisnuiesti sa faci dus fierbine in fiecare zi, atunci este timpul sa faci o schimbare (nu spun ca trebuie sa treci la dusuri reci). In schimb, redu durata dusurilor (zece minute maxim) sau scade incet temperatura pana cand treci de la dusurile fierbinti la cele caldute. De asemenea, poti aplica o Emulsie pentru bai emoliente, care isi va pastra pielea hidratata si sanatoasa”, adauga farmacista Valentina Stanoaie.
4. Folosti produse ce au ca prim ingredient alcoolul
Alcoolul este, de asemenea, pe lista lucrurilor interzise pentru pielea sensibila si uscata. Acest lucru se datoreaza faptului ca acesta ingredient dur fura umiditatea de pe piele. Produsele pe baza de alcool sunt foarte bune la reducere sebumului si pot perturba bariera pielii, ceea ce duce la o piele si mai uscata.
5. Usuci tenul cu produse de make-up matte
Incearca sa te desparti pentru o perioada de toate produsele de make-up matte daca iti doresti un ten hidratat. Sunt recomandate produsele cremoase care promit un rezultat atragator si nu unul de tip „cakey” precum in cazul celor de mai sus mentionate.
6. Uiti de hidratarea scalpului
Multe persoane fac greseala de a acorda mai multa atentie unor anumite parti ale corpului, uitand de altele. Este si cazul scalpului. Acesta se poate confrunta si el cu o uscaciune excesiva, dar care, se poate remedia cu o ingrijire adecvata. Apeleaza la un produs profesional, precum Samponul protectorde la Dermedic si vei scapa, cu siguranta, de aceasta problema deranjanta.
7. Omiti ingrijirea mainilor
Daca ai impresia ca mainile tale raman hidratate in urma aplicarii lotiunilor de corp, te inseli. Si acestea au nevoie de produse special concepute pentru ele. Daca te confrunti cu niste maini extrem de uscate, Crema Regeneranta pentru Maini de la Dermedic este solutia ideala. Sustine refacerea barierei lipidice si inhiba pierderea transepidermica de apa.
Farmacia Silva iti pune la dispozitie o gama variata de produse, special concepute pentru nevoile tale. Deschisa non-stop – cu o disponibilitate 24/24h ore pentru comenzi online, farmacia sta la dispozitia ta oricand ai nevoie.
produse-dermedic

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Join me on Facebook  photo instagram_zps64e4158f.png Follow me on Pinterest  Follow me on Bloglovin Follow me on Twitter