My manicure routine

Am fost intrebata de multe ori ce fac, sau ce secrete am, de reusesc sa-mi mentin unghiile lungi. Din pacate nu am niciun secret, unghiile-mi cresc cu viteza luminii de cand ma stiu si-s tari ca piatra. Nu am niciun merit, nu fac nimic in acest sens, sunt pur si simplu norocoasa. 
Exista totusi si reversul medaliei: sunt atat de tari incat atunci cand incerc sa le scurtez crapa instantaneu. Iar cum si unghiile lungi au o limita, de cele mai multe ori cand cresc prea mari, le tai direct scurt. Nu are rost sa-mi fac iluzii ca as putea sa le scurtez, procedeul e prea obositor, enervant si rar a avut succes. Asadar, ori le am lungi, ori scurte, cale de mijloc nu prea exista la mine, decat atunci cand unghiile sunt in procesul de crestere (cum sunt acum).
Daca pentru cresterea unghiilor nu va pot da niciun pont, va pot arata cum fac sa am o manichiura rezistenta timp de 6-7 zile. 
Nu-mi amintesc cand a fost ultima oara cand mi-a sarit oja de pe unghii, fie ea scumpa sau foarte ieftina. Produsele pe care le folosesc ajuta foarte mult, atat unghia (o protejeaza) cat si oja sa stea intacta.

Pasul 1- Aplic Sally Hansen- Instant Cuticle Remover la baza fiecarei unghii si-l las sa actioneze timp de 30-40 secunde. Nu mi-am mai taiat cuticulele de 3 ani. Le indepartez usor cu ajutorul acestui produs si va garantez ca este cel mai bun! Il am de peste 1 an si abia am consumat jumatate din el.
sally hansen cuticle remover

Pasul 2- Cu un betisor de portocal (le cumpar din Sephora,10 buc la pachet) indepartez usor surplusul de piele (cuticula). Procedeul este foarte simplu si rapid, non-invaziv si cu rezultate excelente. Dupa ce am terminat toate unghiile, ma spal bine pe maini cu apa si sapun.
cuticle remover

Pasul 3- Aplic un primer anti-chipping. Folosesc Primetime de la Orly si-s tare multumita de el. Va spuneam mai sus ca la mine, orice oja rezista minim 6 zile si asta datorita lui Primetime. Este special conceput pentru a preveni ciobirea lacului de unghii. Il am din decembrie, il folosesc cel putin o data pe saptamana si se poate vedea cat de putin am consumat.
primetime

Pasul 4- Aplic base coat-ul pentru protejarea unghiei. Alegerea mea este Bonder de la Orly. Am incercat multe astfel de produse de-a lungul timpului, dar niciunul nu m-a impresionat asa cum a facut-o Bonder. La aplicare pare un base coat normal, dar dupa cateva secunde incepe sa aibe textura cauciucata. Pe langa faptul ca protejeaza unghia, datorita lui ,oja are aderenta si se aplica excelent.
bonder

Pasul 5- Pentru ca majoritatea produselor sunt Orly, am zis sa aleg un lac de unghii tot Orly. Este vorba de o achizitie recenta (de la Cosmetics Beauty Hair), nuanta Teal Unreal din noua colectie Surreal. Este o culoare superba, dar din pacate n-am reusit sa o surprind in nicio poza:(. Pare albastra, dar va garantez ca e mai mult verde decat albastra. Un verde-albastrui inchis superb, asa cum n-am mai vazut pana acum!
orly surreal

Pasul 6- Aplic top coat-ul Orly-Polishield .Protejeaza lacul de unghii si ii ofera stralucire. Se usuca rapid.
top coat

Gata manichiura! Am plica 2 straturi de Teal Unreal. Nu-mi mai ramane decat sa curat marginile unghiei cu un betisor de urechi imbibat in acetona, dar asta dupa ce se usuca oja bine (daca nu e uscata complet, se poate strica foarte repede si am muncit degeaba).
oja orly

Stiu ca la prima vedere par multi pasi, dar va garantez ca nu-mi ia mai mult de 30 de minute sa-i parcurg pe toti! Aceasta este "reteta" mea pentru o manichiura perfecta!
Nu ezitati sa-mi impartasiti parerea voastra despre produsele mai sus mentionate si bineinteles, "reteta" voastra pentru o manichiura reusita!

20 de comentarii:

  1. wow, de abia am asteptat postarea aceasta. Multmesc ca ne-ai impartasit-o. Visez de mult la Sally Hansen, gelul ptr cuticule, acum il am din nou pe lista impreuna cu Primetime si Bonder:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gelul Sally Hansen si Bonder sunt un must have! Le vei iubi!:)

      Ștergere
    2. am reusit sa-mi iau bonder si polishield. din cauza TA:))
      Gelul nu il aveau pe stoc ( cei de la Beauty in the bottle) si la fel nici Primetime. Dar nu ma las, le astept:)

      Ștergere
  2. Cum procedezi mai exact la pasul 2 ? Impingi sau indepartezi (rupi) cuticulele ?
    Merci :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gelul Sally Hansen "topeste" intr-un fel cuticula. Dupa 30-40 secunde, trec cu betisorul peste cuticula si surplusul se desprinde singur. Nu inaltura toata cuticula, sa nu crezi ca are acelasi efect ca o forfecuta. Ce ramane, imping usor cu betisorul inspre baza. Si gata!:)

      Ștergere
  3. Super arata! Dar te rog sa ne spui de unde iti iei de obicei gelul Sally Hansen! Eu l-am vazut pe eBay, dar poate ai tu o alta varianta :D.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce nuanta frumoasa!! Mi-a luat ochii!
    Si eu am aceeasi problema, unghiile mele sunt prea tari si crapa daca le "arat" foarfeca! De pilit n-am timp, de scurtat trebuie sa o fac saptamanal(sau aproape), deci am distractia garantata! :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daaa, e tare frumoasa!:D
      Chiar ca te distrezi, nu gluma:P. Eu urasc sa-mi pilesc unghiile, dar nah, cand e trebuie...trebuie...

      Ștergere
  5. iubesc si eu sally hansen.oja e superba.pup

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte frumoase unghiutele:)Am si eu o intrebare . De unde pot achizitiona de pe net cele douan produse Orly (Primetime si Bonder) ? :)Ms.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca-ti place! Produsele Orly se gasesc online pe Beautyspell.ro.

      Ștergere
  7. Primetime acela il vreau si eu...m-ai convins! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merita fiecare banut! Se consuma foarte greu. Il am de aproape 1 an si abia am consumat un sfert:D. Si face diferenta cand vine vorba de rezistenta ojei;). Te pup!

      Ștergere
  8. Foarte bun e si cuticle remover-ul de la kallos. Mai bun decat cel de la Farmec pe care il am eu. De obicei imi tai cuticulele si nu am avut niciodata probleme, din contra, mi se pare ca arata manichiura mult mai bine, dar de o vreme sunt cam puturoasa si le dau cu solutie din asta. Intr-adevar, ai unghiile frumoase, si eu le am tari si pot sa le tin foarte lungi, dar se mai si exfoliaza uneori.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am incercat nici Kallos, nici Farmec si asta pentru ca Sally Hansen isi face treaba excelent si se si consuma greu:)).
      In privinta cuticulelor, stiu ca, cu cat le tai mai mult, cu atat cresc mai repede si mai mari. D-asta am incetat sa le mai tai, ca nu ma mai intelegeam deloc cu ele:)). Plus ca exact cum ai spus si tu, e mai simplu sa le dau cu solutie si gata treaba;).
      Cand mi se exfolieaza vreo unghie, pilesc bine zona cu probleme (cea de deasupra unghiei) si imi fac manichiura. Am observat ca daca le tin mereu cu oja, nu se mai exfoliaza!

      Ștergere
  9. Eu nu am avut problema asta, nu sunt nici mai mari, nici mai groase, nici mai "ciufulite", nici mai zvapaiate. Probabil doar am noroc. :-?? Si eu fac la fel cand se exfoliaza, pilesc bine ca sa nu se duca mai departe ca firul de ciorap, dau cu oja si pa, sa fie sanatoase. :))
    Eu de Sally Hansen abia de curand am auzit, asta pentru ca locuiesc intr-un oras atat de mic incat daca cineva tipa in centru, e posibil sa il auzi de la marginea orasului. Mai stiu una alta ca sunt mai mereu pe net in cautare de noutati si lucrez intr-un magazin de cosmetice, dar imagineaza-ti... aici inca nu s-a auzit nici de Essence. :)

    RăspundețiȘtergere

Join me on Facebook  photo instagram_zps64e4158f.png Follow me on Pinterest  Follow me on Bloglovin Follow me on Twitter